Партньори

С одобрението на Германската национална агенция, партньорството по проекта се състои от 7 организации в 7 различни държави: България, Естония, Германия, Гърция, Литва, Португалия и Испания.

Pro arbeit logo

Pro Arbeit

Германия
www.proarbeit-kreis-of.de

От 1 януари 2005 г. Pro Arbeit – Kreis Offenbach – (AöR) е общинското бюро по труда, което отговаря за предоставянето на основните помощи за търсещите работа лица в областта на Кодекса за социално осигуряване II (КСО II) за окръг Офенбах.

Като общинско бюро по труда те са задължени по закон да подпомагат хората в социална нужда. Основните им задачи са да предоставят обезщетения, за да осигурят препитание на получателите на обезщетения, и да подпомагат интеграцията им на пазара на труда, така че да могат да се издържат със собствени средства в дългосрочен план.

Услугата за работодатели на Pro Arbeit предлага цялостна, ориентирана към клиента подкрепа за фирмите на регионалния пазар на труда – с цялостен набор от услуги, свързани с настаняването на квалифицирани кандидати.

Европейският проектен мениджмънт е млад иновативен екип на Pro Arbeit, създаден за изпълнението на транснационални проекти, които дават възможност на организацията да участва на европейско ниво. Екипът не само е част от консорциум в различни проекти, но и предоставя опит и експертиза на европейските органи, работещи за социална и ангажирана Европа.

Catro logo

КАТРО България

България
www.catrobg.com

КАТРО България е част от водещата австрийска консултантска група CATRO Personalberatung and die Berater®, която предоставя ноу-хау във всички области, свързани с управлението и развитието на човешките ресурси. От 2010 г. насам CATRO подпомага своите клиенти в България с услуги по подбор на персонал, обучение и организационно развитие. CATRO България е консултантска компания, специализирана в провеждането на корпоративни обучения по меки умения, психологическо и кариерно консултиране, като предлага иновативни решения във всички области на управлението на хора: привличане на таланти и изграждане на работодателска марка, обучение и развитие, лидерски програми, програми за ангажираност и благосъстояние на служителите.

Важна част от мисията на CATRO е разработването и изпълнението на корпоративни социално отговорни проекти, които целят да изградят мост между различни групи в неравностойно социално положение и корпоративния сектор, отваряйки пространство за идентифициране на възможности за устойчиви партньорства. Като надежден партньор, координатор, оценител и обучител, екипът на CATRO България е реализирал успешно повече от 30 европейски проекта в различни области от създаването си през 2010 г. досега.

Eesti eduhub logo

EESTI EDUHUB OÜ

Естония
www.eestieduhub.com

Eesti EduHub е новосъздадена естонска организация за образование и обучение, която предоставя знания, умения и компетенции чрез иновативни решения за обучение и развитие, обхващащи множество области и индустрии, съобразени с нуждите на възрастните, младите хора и бизнес общността. EduHub насърчава местното развитие, като популяризира предприемачеството, развитието на меки умения, иновациите, устойчивото развитие на бизнеса, социалната отговорност, работата в мрежа, цифровите и екологичните умения и специфичните умения за работа. Основната цел е да се насърчи непрекъснатото професионално и личностно развитие на европейските граждани чрез дейности, свързани с културата, образованието, икономиката и социалната сфера.

Kmop education hub logo

KMOP – Education and Innovation Hub

Гърция
www.kmop.gr

KMOP е една от най-старите граждански организации в Гърция с 45-годишен опит в прякото предоставяне на социални услуги и изпълнението на социални инициативи в подкрепа на уязвими лица. KMOP проучва и анализира неотложни обществени предизвикателства, за да разбере гражданското общество, предлага иновативни интервенции, обучава и развива ноу-хау за решаване на социални проблеми въз основа на справедливост, иновации, устойчивост и балансирано развитие. Тя активно подкрепя хората и общностите чрез пряко предоставяне на социални услуги и образователни възможности, прилагане на иновативни инициативи, изследвания и разработване на политики с въздействие.

В основата на мисията на KMOP е ангажиментът за справяне със социалните предизвикателства чрез основани на доказателства решения, които насърчават индивидуалния и колективния просперитет. Нашият подход се фокусира върху създаването и прилагането на иновативни социални програми, предназначени за изграждане на самооценка, намаляване на неравенствата и насърчаване на приобщаващо и устойчиво развитие. През последните две десетилетия KMOP е стартирала над 450 социални инициативи, които са оказали положително въздействие върху над 200 000 души с подкрепата на институционални и частни донори. Научете повече за KMOP на www.kmop.org.

Socialiniu inovaciju centras logo

VsI Socialiniu inovaciju centras

Литва
www.socin.lt

VsI Socialiniu inovaciju centras (SIC) е държавен център за неформално обучение на възрастни, който функционира от 2009 г. SIC се стреми да създава, приема и прилага различни иновативни инициативи в областта на социалната работа и неформалното образование, като предоставя услуги както на професионалисти (социални работници с висше образование, медицински сестри, учители и т.н.), така и на доброволци и групи в неравностойно положение, уязвими и социално изключени групи (млади хора, включително със специални потребности, дългосрочно безработни, семейства и лица в риск, хора с увреждания, мигранти, бивши затворници и т.н.).

  • SIC създава и/или приема нови психосоциални услуги за целевите групи; предоставя им информация, консултации и образователни дейности; инициира, участва и изпълнява местни и международни проекти в областта на социалната работа и неформалното образование на целевите групи.
  • SIC предоставя информация, консултации, неформално образование и обучение за професионалисти, доброволци, социални партньори и общности.
Aproximar logo

Aproximar

Португалия
www.aproximar.pt

Aproximar (APX) е неправителствена организация, действаща като център за социални иновации, чиято цел е да подобри човешкия и социалния капитал на хората, общностите и организациите като стратегия за укрепване на техния капацитет за справяне със съществуващите и нововъзникващите предизвикателства и възможности. Мисията се изпълнява ежедневно чрез съвместно проектиране и разработване на специално пригодени социални иновации, обмен на добри практики и проекти, основани на трансфер, като освен това предоставя собствен пакет от услуги за овластяване и изграждане на капацитет: обучение, консултации и социална интервенция.

APX разработва, изпълнява и предоставя услуги в 4 основни сектора: 1) Образование и овластяване на общността (2007 г.); 2) Икономика, пригодност за заетост и предприемачество (2009 г.); 3) Наказателноправна система (2012 г.); и 4) Активен живот на възрастните хора и грижи за зависими лица (2016 г.). Нашите предложения (програми) винаги съчетават социални науки (знания), активни методи (хора) и подходящи инструменти (технологии).

Intras logo

INTRAS

Испания
www.intras.es

INTRAS е организация с нестопанска цел, базирана в Испания, която се занимава с подпомагане на лица, изправени пред социални и трудови бариери поради проблеми с психичното здраве или други състояния. INTRAS поставя хората в центъра на процеса на възстановяване, така че чрез персонализирана и цялостна подкрепа бенефициентите да получат възможност да реализират своя потенциал. Програмите и услугите на фондацията, които включват програми за психосоциална рехабилитация, професионално обучение, консултации и кариерно ориентиране, както и жилищни услуги и други, зачитат уникалния опит и стремежи на всеки човек. Като насърчава подход, ориентиран към човека, INTRAS се стреми да култивира подкрепяща среда, в която хората могат да се развиват и да преследват значими цели.

Skip to content